We zien het terug in films, soms hoor je een “complotdenker” er wel eens over praten. Maar hoeveel weten we nou werkelijk over de Geheime genootschappen? Ik herinner me nog dat 20 jaar terug een film uit kwam, The Skulls. Jaren lang dacht ik dat geheime genootschappen voornamelijk fictie was. Totdat ik me er in ging verdiepen en erachter kwam dat die film helemaal niet ver van de waarheid ligt!

Zo zijn er wereldwijd een aantal geheime genootschappen. Laten we beginnen met Skull & Bones.

Skull & Bones logo

Skull & Bones is opgericht in 1832 op de Universiteit van YALE (USA).
Leden van de genootschap worden “Bonesmen” genoemd. Ze steunen elkaar en zoals in elke genootschap: “Een mede-genootschapper gaat boven alles.” Zo zie je ook verschillende verschillende individuen in machtige posities terug komen, een aantal voorbeelden van Bonesmen:

William Howard Taft – 27e President van Amerika.
George W. Bush Snr. – 41e President van Amerika, voormalig Directeur CIA.
George W. Bush Jnr. – 43e President van Amerika.
John Kerry – Tegenstander George W. Bush in de 2004 verkiezingen voor het Presidentschap van Amerika en 68ste Secretary of State.
Frederick Wallace Smith – Oprichter van FedEx.

De lijst is enorm, de “majority” wil niet eens geloven dat de bovenstaande namen überhaupt deel uit maken van een geheime genootschap. Want stel je voor hoeveel invloed dit kan hebben op de wereld en politiek?!
Wellicht dat dit stuk van Nova (Nederland 3, 2004) wat kracht bij kan zetten:


Zo hebben we informatie verzameld over meerdere genootschappen. De volgende waar wij ons op richten staan bekend als: The Bohemian Club

Ontstaan in 1872, “actief” vanaf twee locaties, één in San Francisco, CA (USA) en de andere op Bohemian Grove, ten Noorden van Sanoma City. The Bohemian Club (TBC) heeft een limiet van 2.700 leden en sommigen wachten 15 jaar om überhaupt toegelaten te worden tot de genootschap. De leden van TBC zijn veelal individuen met veel invloed of macht op deze wereld. Momenteel zijn wij de lijst nog aan het controleren en zullen deze spoedig vrijgeven!

Logo: The Bohemian Club

Zo heeft The Bohemian Club ook verschillende Presidenten als leden, denk daarbij bijvoorbeeld aan Richard Nixon (37e President van Amerika) of Ronald Reagan (40e President van Amerika), maar ook lijken Bill Clinton (42e President van Amerika) en George W. Bush (43e President van Amerika) ook betrokkenheid te hebben bij TBC. Elk jaar, in juli, komen alle leden bij elkaar om twee weken daar te overnachten. Welke onderwerpen daar de besproken worden is onbekend, echter zou je jezelf wel in kunnen beelden hoeveel invloed Presidenten, Topmannen uit het bedrijfsleven en de mediamagnaten met elkaar hebben.

Zomer, 1967 bij Owls Nest Camp. Aan tafel, van links naar rechts – Preston Hotchkis, Ronald Reagan, Harvey Hancock (staande), Richard Nixon, Glenn T. Seaborg, Jack Sparks, (onbekend persoon), (onbekend persoon), Edwin W. Pauley. Ebaumsworld

Zo zijn er ook verschillende berichten dat TBC veel rituelen verricht, zo hebben ze een clubtotem “The Owl” gekozen als middelpunt van hun rituelen, ook wel bekend als de uil van Bohemian Grove. Bohemian Grove is een stuk grond van ongeveer 1093 Hectare welke niet toegankelijk is voor de “gewone” bezoeker. Zo zijn er wel verschillende journalisten geweest die het evenement hebben geïnfiltreerd en zo zijn er uiteindelijk ook beelden vrijgegeven van de rituelen binnen Bohemian Grove.

Rituele verbranding bij “The Owl” (Bohemian Grove)