Vladimir Lenin – Voormalig Premier Sovjet Unie

“The best way to control the opposition is to lead them”

Even simpel uitgelegd: Je speelt een voetbalwedstrijd, maar je bent ook de baas over je tegenstander; Dan kun jij de uitslag bepalen.

In het vroegere Sovjet Unie was het al uitgesproken door Vladimir Lenin. Een tactiek waar je in het hedendaagse ongemerkt mee te maken hebt. Je denkt je mening te kunnen uiten en omringt te zijn met een groep van gelijkgestemden, echter is dit in vele gevallen ver van de waarheid.

Gecontroleerde oppositie is ontstaan om de vijand te sturen, te controleren en te eindigen wanneer men dit goed dunkt. Zo wordt de waarheid vermengt met leugens om vervolgens het hele tegengeluid te ontkrachten. Martin Vrijland beschrijft het bijvoorbeeld als vangnetten waar men in komt te zitten via dwaalsporen.

Voor velen die bijvoorbeeld Janet Ossebaard hebben gezien, zien 80% waarheid en 20% “dwaalspoor”. Met dwaalspoor bedoelen we bijvoorbeeld: Tijdreizen, Mysterieuze graancirkels die op “magische” wijze ontstaan.

De mainstream concentreert zich voornamelijk op het dwaalspoor van 20% om uiteindelijk de waarheid (80%) te ontkrachten. Dit betekend niet dat de 80% niet meer waar is, maar men gelooft het niet meer en zal het direct stigmatiseren als “complotdenker / wappie”.

Nu zijn we voorzichtig met het wijzen van vingers, maar naar ons idee is Janet Ossebaard de media ingebracht om als vangnet te dienen en daarmee een grote groep waarheidszoekers uit te schakelen.

Zo zijn er verschillende manieren van gecontroleerde oppositie.
Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een probleem, maar ondertussen ook de “oplossing” bieden of in handen hebben.

“Deze methode wordt ook wel “probleem-reactie-oplossing” genoemd. Er wordt een probleem gecreëerd om vervolgens een goed gecoördineerde reactie bij het volk uit te lokken, die de basis legt voor het introduceren van maatregelen (de oplossing) die normaalgesproken nooit geaccepteerd zouden worden.” – Bron: Martin Vrijland

In een gecontroleerde oppositie vorm heb je dus:

Probleem: Virus (COVID-19)
Oplossing: Vaccin + Vaccinfabrieken (Bill Gates) / Maatregelen (Overheid / Sociale controle)

Hoe groter het probleem, hoe hoger de waarde van de oplossing en hoe meer er verdiend zal worden. Nu is geld niet het belangrijkste in het huidige spel, maar is het doel voornamelijk “Crowd Control”. Het controleren van de wereldbevolking middels digitale (medische) paspoorten en apps.

Verdere voorbeelden van Controlled Opposition is bijvoorbeeld Q-Anon, allemaal schattig dat ze allemaal kruimels strooien en mensen stimuleren onderzoek te doen… Maar het lijkt ons niet heel verstandig om Donald Trump de verlosser te noemen (“Draining the swamp”). Wel eens afgevraagd wat er allemaal gaat gebeuren met al die Q-Anon volgers als Trump valt? Verkiezingen niet wint? Begrijp ons niet verkeerd, we hebben niet specifiek een politieke voorkeur daar het toch vooropgezet is en het uiteindelijk niet uitmaakt of je nu op partij A of B stemt, uiteindelijk doet de politiek toch maar waar ze zin in hebben.

Een van de initiatieven van The Red Pill is dan ook om zelf onderzoek te doen en een eigen mening te vormen. We zien genoeg sprekers en podcasts die volgens het Controlled Opposition principe werken, echter proberen wij hier de “waarheden” uit te filteren en daar verder op in te gaan.

Spoedig meer over gecontroleerde oppositie.