Tegenwoordig zijn de groeperingen BLM & ANTIFA wereldwijd bekend. Maar al hun acties kosten geld, veel geld.. Wie zit hier eigenlijk achter? Waar halen ze hun financieringen vandaan? Als we kijken naar de geldstromen is het algemeen bekend geworden dat George Soros een van de geldschieters is.

Maar wie is George Soros eigenlijk? Waar staat hij om bekend en hoe komt hij aan zijn imperium?

Geboren als György Schwartz geboren op 12 augustus 1930 (90 jaar) in Boedapest, Bulgarije, welke later zijn naam heeft veranderd naar George Soros.

Soros ging na zijn afstuderen aan de slag bij een zakenbank in Londen. In 1956 stapte hij over naar een effectenmakelaar in New York en verhuisde hij naar de VS.

Hij begon in 1970 zijn eigen hedgefonds, Quantum, dat zich onderscheidde door agressieve en nietsontziende investeringstactieken, speculatie op wereldgebeurtenissen en hoge rendementen voor investeerders.

Soros werd een van de rijkste mensen ter wereld met een huidig vermogen van $ 8.6 miljard.

Zijn beruchtste zakelijke beslissing leidde ertoe dat hij bekend kwam te staan als ‘de man die de Bank of England brak’. In 1992 verdiende Soros ongeveer 1 miljard pond (1,1 miljard euro) door tegen de Britse munt te speculeren. Als gevolg daarvan moest de Britse regering het pond devalueren en verloor de schatkist zo’n 3 miljard pond.

Soros heeft ook een nazi verleden, de Joods-Hongaarse heeft de nazi’s destijds ondersteund door zich voor te doen als Christlijke en erkend geen schuldgevoel te hebben van zijn acties tijdens de tweede wereldoorlog.

Wat niet iedereen weet is dat George Soros staatsvijand nummer één is voor Hongarije.