Waar veel mensen het zien als een complot theorie, zien wij de grote onderdrukking werkelijkheid worden. Onderdrukking, controle, beperking van bewegingsvrijheid zijn allemaal zaken die momenteel allemaal in China spelen. Vol ongeloof hebben we stukken gezien die zelfs in de Mainstream Media (RTL Nieuws / Nieuwsuur) zijn uitgezonden maar verder angstvallig stil blijven tenzij je er echt naar gaat zoeken. Want zeg nou zelf: als je überhaupt dit soort onderwerpen benoemd op een verjaardag krijg je meestal als reactie dat je te veel naar fictiefilms kijkt toch?

Het sociale kredietsysteem is in volle gang en hebben ze dit jaar (2020) landelijk ingezet. Als Nederlander zijn we bekend met consequenties bij het niet navolgen van regels, door rood rijden betekend bijvoorbeeld een boete. In China gaat dit een stuk verder; ben je onaardig tegen de buschauffeur dan krijg je strafpunten, ben je onaardig tegen een restaurantbediende dan krijg je strafpunten, rook je in een publieke omgeving: strafpunten. Dit heeft gevolg op jouw kwaliteit van leven, denk aan het afsluiten van verzekeringen welke duurder worden als je een lage score hebt, niet meer mogen vliegen (zie hier…), achterin de rij moeten staan voor een nieuwe baan, boodschappen die duurder worden bij een lagere score.

Alles wordt geregistreerd middels camera’s en de App. Dit is de uitkomst voor de overheid om het volk te laten gehoorzamen en zich te laten bewegen binnen hun kaders en regels.

Zie hieronder een uitzending van 2 jaar terug op Nieuwsuur.

Naar ons idee komen alle ingrediënten op zijn plaats. De 5G masten zijn geplaatst om dit soort dataverkeer mogelijk te maken, ontwikkeling van apps zijn in volle gang (denk hierbij aan de COVID-19 app), onderdrukking is in volle gang waarbij een ieder afstand moet houden en de “intelligente” lockdowns vliegen ons om de oren. Nu lijkt het voor de meeste nog onwerkelijk om te zeggen dat dit systeem onze kant op komt, maar is dit ook echt zo? Hoe zou je reageren als je op verschillende plekken in Nederland al camera’s heb hangen die mensen waarschuwt als ze te weinig afstand van elkaar houden? Uiteraard zal het allemaal mooi ingepakt worden om het volk dit als zoete koekjes te voeren. De huidige trend is voornamelijk vertaald onder Volksgezondheid & Veiligheid. Voor de lezers die het niet geloven, hieronder een foto van een 1,5 meter monitor in Amsterdam.

Is het ondenkbaar dat social distancing een toevoeging heeft op het duidelijk kunnen scannen van gezichten? Is het ondenkbaar dat de iPhone gezichtsherkenningssysteem toevoeging heeft op het herkennen van individuen die gespot worden door de camera systemen? Naar ons idee is het heel realistisch om deze conclusie te kunnen trekken.

We vragen onze lezers na te denken over dit soort vragen en te realiseren dat de maatschappij niet altijd op de hoogte is van alle perikelen die de overheden in het verschiet hebben of zelfs al uitvoeren. Zo hebben we voorbeelden over de elektrische auto’s, welke ten alle tijden gemonitord worden door overheidsinstanties. Bij aanschaf van zo’n groene koekblik lijkt het me toch wel zo redelijk dat je hiervan op de hoogte wordt gebracht of dat de kleine letters op zijn minst worden benadrukt tijdens de koop? Het is van belang dat je een bewuste keus kan maken of jij dit als individu wil toestaan gezien we ook te maken hebben met privacy rechten. Zo zien we bijvoorbeeld in het volgende fragment dat de beste man totaal geen weet heeft van de systemen die gekoppeld zijn aan zijn Tesla en dat Tesla informatie doorspeelt aan de overheid. Daarnaast vragen we jullie om de 1,5 meter monitor in gedachten te houden tijdens het bekijken van onderstaand fragment.

We horen steeds vaker dat onze Minister President het heeft over ons gedrag, dat groepen lijnrecht tegenover elkaar staan omdat ze elkaars gedrag niet goedkeuren. We hebben het over controle en aanpassingen in ons gedrag volgens de richtlijnen van de overheden zonder dat een grondwet hier überhaupt invloed op kan hebben. Dit is naar ons idee de kant waar we op gaan en lijkt ons een beroving van onze vrijheid en rechten als mens.

We zeggen niet dat Volksgezondheid & Veiligheid onbelangrijk is, echter kunnen we het er toch wel over eens zijn dat dit soort systemen en huidige (COVID-19) maatregelen te ver gaan? Willen we dit allemaal? Onder de noemer: “Ik heb niets te verbergen”. Of hechten we voldoende waarheid aan onze privacy en vrijheid om te kunnen zeggen: “Stop, tot hier en niet verder!”.

Daarnaast zijn we ook zeker niet tegen innovatie, de wereldbevolking wordt steeds luier en alles wordt ons heel makkelijk gemaakt. Alles voor ons dagelijkse gemak; “Hey Google, zet het licht aan”, gezichtsherkenning bij het un-locken van je telefoon, GPS systemen om te kunnen navigeren… Het kan allemaal zijn om de kwaliteit van ons leven te versnellen en te verbeteren. Alleen blijft het van groot belang dat we als mens er op een goede manier mee om blijven gaan en de technologie niet wordt ingezet als onderdrukkingsmiddel.