We hebben het allemaal meegekregen, het kabinet heeft een aantal opties achter de hand mochten we het virus in de aankomende weken niet ”onder controle krijgen”. Een van die opties is de veel besproken avondklok. Naar aanleiding van het advies van RIVM Führer topman Jaap van Dissel geeft het kabinet aan dat ze uit “solidariteit” liever geen avondklok willen instellen omdat het men te veel doet denken aan de Tweede Wereldoorlog. Nu zie ik de avondklok zeker komen, want niets staat het kabinet in de weg om ons te onderdrukken de burgers te beschermen. Of is het wederom een strategie waarbij ze dreigen met de avondklok, om vervolgens een landelijke mondkapjesplicht door te voeren? Want dit zou makkelijker te accepteren zijn door het volk. Hoeveel pikken we nog? Hoever mag de overheid gaan met het inperken van onze vrijheden?

We zien verschillende onderwerpen voorbij komen via de mainstream media: leaserijders worden aangepakt want meetings zijn tegenwoordig vooral digitaal en men werkt voornamelijk vanuit huis, thuisbevallingen worden steeds populairder, boodschappen doen gaat tegenwoordig online en alle reclames die we voorbij zien komen sturen het volk naar vakanties in de tuin of promoten thuisvermaak.

Ook zien we verschillende problemen voorbij komen waarbij jongeren in Utrecht na sluitingstijd van de horeca (tegenwoordig 22:00) de winkels in gaan om drank in te slaan om vervolgens in een park verder te feesten.

Ofwel; volop indoctrinatie om thuis te blijven en de problemen na 22:00 aan te kaarten.

Door acceptatie van de nieuwe spoedwet heeft het kabinet alle macht om alles door te drukken wat ze goed dunkt, mits het om een noodgeval gaat. Maar het begrip noodgeval is vrij breed, dus wanneer gaat het om een noodgeval? Als het RIVM het advies uitbrengt dat de aantallen corona-gevallen (lees: positieve PCR-testen) te hoog zijn? Dit horen we namelijk al maanden…

Het feit dat er überhaupt een overweging wordt gemaakt om een avondklok in te stellen is al te absurd voor woorden. Inderdaad, tijdens WOII was er al een klopjacht op mensen die zich na 22:00 op straat waanden, die werden beschoten of opgesloten in opdracht van de Burgemeester. Is dit de kant waar we naartoe willen? Uiteraard hoor ik mensen al zeggen dat het niet realistisch is dat men beschoten zal worden bij het overtreden van de avondklok… Maar wake up! Is een boete of een celstraf bij het overtreden van de avondklok wel normaal dan?! Wellicht moeten we wachten totdat Ferdje Grappenhaus de avondklok voor zichzelf aan de kapstok hangt omdat hij even zijn schoonmoeder asociaal hard wil knuffelen. Zoals we eerder hebben gezien trekken ze dan de notitie op je strafblad weer in. (Lang leve Ferdje! Onze redder! De man die onze zonde overneemt!)

Het lijkt me ook stug dat de “besmettingsgraad” na 22:00 hoog ligt, het grootste gros van Nederland ligt rond 22:00 in bed om vervolgens de volgende dag wakker te worden door een penetrante wekker omdat ze weer de rol van loonslaaf moeten vervullen.

Ik hoor mensen zeggen dat praten met het kabinet niet meer helpt, demonstraties worden de kop ingedrukt (mits je BLACKLIFEMATTERZZZJEWEETZELF demo’s voert, dan bevindt zelfs Femkech zich twerkend op de Dam, uiteraard zonder muilkorf). Sommigen hebben het zelfs over een “return the favor” campagne, wellicht dat het kabinet pas wil luisteren als ze met dezelfde angst moeten leven als het volk. Of dit de oplossing is? Dat durf ik nog niet te zeggen…

Wel ben ik van mening dat ze het volk nu genoeg hebben geterroriseerd en de economie buiten proportioneel hebben gesloopt.

Laat je niet van de wijs brengen, maar gebruik gezond verstand.
Geen avondklok, or else?