Lijdt onze minister president aan dementie? Schizofrenie wellicht? Op 16 maart 2020 werd Nederland voor het eerst toegesproken vanuit Het Torentje over de dreiging van COVID-19 op wereldwijd niveau. De eerste maatregelen om het virus te bestrijden werden aangekondigd en er was één aspect dat breder uitgelicht werd. Eén van de weinige aspecten die, voor een ieder met gezond verstand, als heel logisch werd ontvangen. ”Groepsimmuniteit”. Bescherm ouderen en zwakkeren en bouw groepsimmuniteit op om zo het gevaar van COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus SARS-Cov-2, te doen verzwakken. Of toch niet?

Uiteraard werden tijdens een kamerdebat d.d. 4 juni 2020 vragen gesteld over groepsimmuniteit. Het aspect dat Mark Rutte zo duidelijk en uitgebreid heeft toegelicht tijdens de eerste persconferentie. De antwoorden op deze vragen zou hij zonder twijfel uit zijn mouw moeten schudden, toch? Niets is minder waar. Onze Minister President ontkent zonder te knipperen dat hij het heeft gehad over groepsimmuniteit. Sterker nog, dat hij zich überhaupt geen speech over groepsimmuniteit kan herinneren.

Laten we duidelijk stellen dat het niemand is ontgaan dat onze Minister President, Mark Rutte, de hele kamer de waarheid vertelde over zijn bewoordingen tijdens zijn eerste speech aan het voorliegen was over zijn bewoordingen in zijn eerste speech. Dus wat is er nu precies aan de hand? Moeten we ons zorgen maken over de gezondheid van onze Minister President? Wellicht heeft Bill Gates er een antwoord op, of zijn we allemaal gewoon de lul?

Rutte & Gates