De winkelstraat krijgt al jaren harde klappen te verduren. Er gaat geen maand voorbij zonder faillissement van een bekende keten. Heeft de aloude stenen winkel eigenlijk nog wel toekomst?

Dit soort berichten zien we al jaren lang in de media voorbij komen, veel winkel medewerkers komen op straat te staan omdat online shoppen steeds groter wordt. Persoonlijk wil ik de ondernemers wil blijven steunen, graag een dag op stap gaat om goed te shoppen. Goed voor mij; want ik kan direct mijn kleding passen en de juiste aankoop doen en ook goed voor de winkeliers, want die steun je hierdoor ook.

Dit was mijn gedachtengoed; tot gistermiddag…

Kledingwinkel: Mondkap verplicht
Bakker: Mondkap verplicht
Groenteboer: Mondkap verplicht

De drempel om te gaan winkelen is met de jaren steeds hoger geworden, echter lijkt dit toch echt de nekslag te zijn voor onze winkelstraten. De overheid schrijft momenteel voor dat mondkapjes dringend geadviseerd worden, het is dus nog geen verplichting, toch kwam ik de winkel niet in zonder mondkap. Voor mij heel simpel op te lossen; Ik ga vanaf nu alles online doen. Zonder twijfel zal ik niet de enige zijn die hier zo over denkt…

De vraag die ik stel is eigenlijk: Met de kennis van nu, waarbij winkelstraten leeg lopen door faillissementen, bezoekers wegblijven door de online webshops, welke ondernemer met een gezond verstand verhoogd de drempel om zijn winkel te bezoeken? Wetende dat de mortaliteitscijfer van COVID-19 op 0.17 ligt, ofwel; extreem laag, ook wetende mondkapjes niet verplicht zijn maar slechts een “dringend” advies van een falende overheid. Ook heeft Jaap van Dissel (Directeur RIVM) al meerder malen aangegeven dat het nut van mondkapjes nihil zijn, onze minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft al eerder aangegeven dat het niets anders is dan schijnveiligheid, waarom staat er niemand op?! Waarom laat men deze laatste verstikking van de Nederlandse winkelstraten toe?!

Voor alle winkeliers die mondkapjes verplichten: Niet klagen als je toko failliet gaat en begin alsjeblieft te beseffen dat binnenkort al je medewerkers net als velen uit de horeca een uitkering mogen aanvragen bij het UWV.

Voor al deze idioten; Bedankt, ik hoop dat je snel gevaccineerd mag worden.