Ongeveer 15.000.000 mensen die graag een drankje doen, een hapje eten een het weekend vieren om de week als loonslaaf af te sluiten. Van al deze horecabezoekers is er een totaal van 0,00075% positief getest op het COVID-19 virus, maar liefst 113 “besmettingen”. En toch komen er extra maatregels om vele horeca ondernemingen de nekslag te geven. Hoe is dit mogelijk?

Voorheen werden er “onmenselijke” regels opgelegd aan de horeca, mochten zij hier niet aan houden konden ze een prent van € 4.000,00 verwachten van de undercover BOA’s die als ware Gestapo’s de boel even kwamen controleren. We hebben meerdere voorbeelden gezien waarbij horecaondernemers de gekste perikelen hebben uitgehaald om er voor te zorgen dat ze de 1,5 meter konden aanhouden, met als gevolg: enorme verliezen aan omzet, ontslagen en faillissementen.

Het gaat zelfs zo ver dat horecaondernemers schrikdraad spannen voor hun bar. Werkelijk? Schrikdraad? Nu beweert de kroegeigenaar dat er geen spanning op staat, echter… laten we reëel zijn… Dit soort wanhoopsmaatregelen zijn toch mensonterend?

Als we terug kijken naar de heropening van de horeca, waar ondernemers heel creatief met een liniaal de tafelafstanden opmeten, schotten plaatsten, zich moesten klaarmaken om “politieagentje” te spelen, zijn er meerdere gevallen geweest waarbij staats individuen maling hadden aan de harde inspanningen van de horeca ondernemer. Denk aan de BLM demonstratie op de Dam in Amsterdam, waar 14.000 mensen “hutjemutje” op elkaar stonden inclusief de Burgemeester Halsema die geen reden zag om de demonstratie te stoppen, dit tot grote frustratie van de horeca die boetes opgelegd krijgen als hun klanten geen 1,5 meter afstand houden. Nog zo een voorbeeld is Ferd Grapperhaus op zijn bruiloft, Minister van Justitie en Veiligheid die compleet maling had aan de regels en uiteindelijk met “sorry” weg probeerde te komen. De horeca heeft hier dan ook een geniale reactie op gegeven middels de volgende brief:

Na alle inspanningen en faillissementen in de horeca, gaat de klopjacht gewoon door… want vanaf vandaag, 18 september 2020, zullen ze strengere “regionale” maatregelen treffen voor de horeca, ondanks de minuscule opgelopen fake “besmettingspercentage” van 0,00075%.

Het blijft ook vreemd dat de overheid claimt dat de besmettingsgevaren ook voornamelijk in de thuissfeer zit, iets dat naar onze visie amper gestaafd kan worden… Echter is de optelsom zo gemaakt en lijken ze ons een kant op te sturen waarbij niemand meer de kroeg in kan en thuis ook geen gezelschap meer mag ontvangen, doe je dit wel? Dan ben je in overtreding en heb je een grote kans dat in de nabije toekomst de BOA’s en politie zonder pardon je huis binnen mogen vallen. Want zeg nou zelf: “Een feestje vieren is toch helemaal niet meer van deze tijd?” Tenzij je een machtspositie hebt en er zomaar mee weg kan komen natuurlijk…

Met de kennis van nu, is het toch treurig om te zien hoe de horecapleinen leeg staan, hoe ondernemers failliet gaan en hoe de overheid hier mee om gaat? Ik vraag me niet alleen af hoe lang horeca ondernemers deze klopjacht nog pikken, maar ook het volk, welke immers ook de belemmeringen ervaren van de incompetente keuzes vanuit de overheid.