We zien ze steeds vaker op het nieuws voorbij komen, de NSBers BOA’s. Wat ooit begon als een stel ongelukkige mensen die weinig tot geen kans hadden op de arbeidsmarkt, lijken ze nu steeds meer macht te krijgen in onze maatschappij. De één naait je met een parkeerboete, de andere staat met zijn rolmaatje te meten of je wel 1,5 meter afstand aan houdt. Spoedig zullen ze massaal ingezet worden om mensen die de avondklok overtreden een oor aan te naaien. Al met al: Niemand zit op ze te wachten.

Als we kijken naar vroeger, zie je steeds minder verschil tussen de BOA en de NSB. De NSB verleende toen hand-en spandiensten aan de “bezetters”. Een van die diensten was het aangeven van andersdenkenden bij de Duitse instanties: verzetslieden en Joden. Ze streden voor een “nieuw Nederland in een nieuw Europa”. Iets dat bekend voorkomt? Het “nieuwe normaal” is de tegenwoordige term die in de politieke en “volks” mond vaak voorkomt.

We krijgen steeds meer te maken met de nieuwe regels en beperkingen vanuit de overheid, onlangs is absurd genoeg de regel ingesteld dat winkels 20:00 moeten sluiten. Zo zien we een Amsterdamse ondernemer gestraft worden door een BOA omdat de beste man 20:01 zijn winkel uit liep. Zo trots als een aapje pauw staat de NSBer BOA voor het pand om vervolgens de man te vorderen. Een opname die viraal gaat over het internet, waar iedereen een mening over heeft. Echter kijken wij niet zozeer naar het voorval, maar naar het grotere plaatje. Hoe kan het zijn dat een ondernemer, die 20:01 zijn winkel verlaat, op deze manier aangepakt wordt door een mede-landgenoot? Ondanks functie, ras, rang, of positie in de maatschappij. Wanneer is het omslagpunt gekomen dat de burger niets meer voorstelt? Dat iemand van handhaving zich niet meer hoeft te legitimeren bij een vordering? Dat een ondernemer vernederd wordt en ingesloten door meerdere handhavers zonder enige goede reden?

Het vervelende is dat dit soort jongetjes, die zich door een embleempje en een uniformpje verheven voelen boven de gewone burger uiteindelijk meer schade aanrichten dan dat ze zelf beseffen. Het volk zal uiteindelijk tegen ze keren, de bijnaam NSBers, NSBOA’s, Struikjesrovers, Piemelvreters, zie je steeds vaker voorbij komen met mogelijke opstanden als gevolg.

Uiteraard zijn er ook goede BOA’s, de individuen die echt iets willen toevoegen aan de maatschappij. De helpende hand bij een winkeldiefstal bijvoorbeeld, helaas is dit een uitstervend ras en neigt men steeds meer naar de “dominante-ik-ben-zogenaamd-politie-dus-ik-sta-boven-de-burger” type. Uiteindelijk zijn ze over het algemeen niets anders dan uit hand gelopen uitkering trekkers zonder perspectief en uiteindelijk via subsidies van het UWV maar boa’s geworden. Laten we nou eerlijk zijn; Demonsteren omdat ze niet eens wapenstokwaardig zijn? Ik zou me rot schamen. Vergeet niet dat ze rond lopen van onze belastingcenten en we eigenlijk de rollen moeten omdraaien. BOA’s door de burger heb jij je baan, doe er wat goeds mee! Laat het niet pas tot je doordringen als je op klopjacht bent naar een andersdenkende “complotdenker” (vergelijkbaar met een Jood tussen 1940-1945), of de onschuldige hollende tiener die nog voor de avondklok thuis probeert te zijn maar het net niet haalt. Want dan is het helaas al te laat…